perjantai 31. maaliskuuta 2017

Tyrnimarjasmoothie




Tarvitset:
kypsän banaanin
mangoa, persimonia, persikkaa tai nektariinia kourallisen verran
tyrnimarjoja ruokalusikallisen verran
paahdettua pellavarouhetta ruokalusikallisen verran
palan tuoretta inkivääriä
mantelimaitoa tai muuta nestettä mistä pidät

Laita kaikki aineet blenderiin ja pyöräytä pehmeäksi smoothieksi. Tästä smoothiesta saat paljon c-vitamiinia tyrnimarjojen ansiosta. Jos kaipaat lisää makeutta, niin laita sekaan pari taatelia tai hunajaa.

Energistä viikonloppua!

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Turskanposkia





Tuoreita turskanposkia löytyi viime lauantaina Kauppahallin kalakauppiaalta ja niitähän oli ostettava vaikka oli muita ruokasuunnitelmia jo tehtynä, mutta onneksi suunnitelmia voi aina muuttaa tai syödä yhden ruokalajin enemmän. Ihania pulleita, pehmeitä turskanposkia saa harvoin ja silloin on vain tilaisuuteen tarttuva. 

Tarvitset:
tuoreita turskanposkia
(pakastetutkin käyvät jos tuoreita ei ole saatavilla)
voita
suolaa 
mustapippuria 
limen lohkoja

Paista turskanposket pannulla voissa muutaman minuutin ajan, mausta ja tarjoile limenlohkojen kanssa.

Keväistä ja kepeää!

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Spaghetti alle vongole eli simpukkapastaa



Pitkästä aikaa löysin hallin kalakauppiaalta vongolesimpukoita ja ex-temporee päätinkin tehdä yhtä meidän perheen lempipastaa. 

Tarvitset:
tuoreita vongolesimpukoita
pastaa, käytin tuorepastaa
valkosipulia
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria

Laita pasta kiehumaan. Laita kuumaan pataan tai kattilaan oliiviöljyä, lisää hienonnettu valkosipuli ja simpukat, kaada päälle valkoviini ja laita kansi päälle. Ravistele kattilaa tai sekoita simpukoita kerran. Kun simpukat ovat auenneet, ota levy pois päältä, lisää persilja ja halkaistut kirsikkatomaatit. Valuta pasta hyvin ja kaada se isolle paistinpannulle, lisää päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa, sekoita. Kaada päälle simpukat liemineen ja sekoita varovasti. Nauti heti hyvän valkoviinin kanssa!