tiistai 13. syyskuuta 2016

Myskikurpitsapastaa

Syksyyn kuuluu aina kurpitsat sekä ruokapöydässä että lyhtyinä! Tässä ohje myskikurpitsapastaan.



Tarvitset:
1 myskikurpitsan
täysjyväpastaa
1 salottisipulin
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa
manteleita tai pähkinöitä
vuohenjuustoa yhden pötkön
parmesanjuustoa raastettuna



Kuori ja pilko myskikurpitsa kuutioiksi, silppua sipuli ja valkosipuli. Levitä kurpitsakuutiot ja sipuli uunipellille, pirskottele päälle vähän oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria, laita 200 asteen uuniin puoleksi tunniksi, sekoita kerran puolivälissä ja lisää samalla valkosipulisilppu. Kun kurpitsat ovat lähes kypsiä, laita pasta kiehumaan. Säästä noin 2 dl pastan keitinvettä. Laita kypsä pasta isoon kulhoon, murustele sekaan vuohenjuustoa ja lisää keitinvettä ensin vähän, sekoita kunnes juusto sulaa kastikemaiseksi pastan joukkoon, lisää loppu vesi pikkuhiljaa sekoittamisen aikana. Lisää kurpitsakuutiot, hienonnetut mantelit ja basilika, mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

Raasta päälle parmesania ja nauti heti! 


Alkuperäinen ohje Jonnamaista -blogista, jotta kyllä vähän muuttelin, kuten tapana on.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ruokablogin kirjoittaminen jatkuu - kanttarelleja ja turskaa

Olen tässä  jonkin aikaa miettinyt tämän ruokablogini henkiin herättämistä ja tästä se taas alkaa! Kaikenlaista on tapahtunut tauon aika, mutta ruoka on pysynyt matkassa mukana ja nyt haluan taas jakaa kokkailukokemuksiani ja ideoitani, ihania ruokakuvia ja makuja matkan varrelta teille lukijani, nyt myös niitä terveellisempiä vaihtoehtoja mausta tinkimättä.

Tänään kun tulimme Habitaresta, nälkä oli kova ja olin ennakoinut miettimällä valmiiksi nopeasti valmistuvan ruoan. Yksinkertaista, hyvää ja terveellistä, myös satokauden mukaista ruokaa. 

Kanttarelleja ja turskan seläkettä

Kanttarellit oli kaupasta tällä kertaa ja turskan seläkettä saa silloin tällöin kalatiskistä. Pilkoin ja paistoin kanttarellit voi-öljyseoksessa, mausteeksi suolaa ja pippuria. Toisella pannulla paistoin samaan aikaan turskanseläkkeet, jotka olin leikannut viiteen osaan. Tein vielä lisukkeeksi kolmannella pannulla pannuvihanneksia eli paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Kaikki kolme raaka-ainetta eli kanttarellit, kala ja vihannekset kypsyivät samassa ajassa. Hyvää ja edullista, terveellistä ja maukasta, nopeaa valmistaa.






Tästä se taas lähtee. Maukasta ruokaviikkoa!

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Uusi blogi ja uudet ohjeet

Hei kaikki uskolliset Viherpippurinkokkailujen seuraajat! Blogi ollut hieman tauolla remontti- ja muuttokiireiden takia, ja myös uuden blogin takia. Jatkossa päivittelen tänne harvemmin, koska myös uudessa blogissa on ruokaohjeita kaiken muun ohella. 

Laitan tähän muutaman linkin uuden blogin ruokaohjeisiin.

Parsaa ja valkoviiniä

Raikas couscous

Banaaniletut

Uusia terveellisiä herkkuja

Halloumia ja kukkakaalia





torstai 5. helmikuuta 2015

Salaattikupit



Varaa jokaiselle syöjälle pari sydänsalaatin lehteä. Sekoita kulhossa esim keitettyjä vihreitä papuja, pikkuparsaa, kurkkua ja sipulia. Lisää kastike ja sinihomejuustomurusia. Lusikoi sekoitusta salaatinlehdille ja tarjoa heti.

maanantai 26. tammikuuta 2015

Nyhtöpossu minisandwich


Jäi myös yli nyhtöpossua päivänä kauniina jouluisen. Siitä tein sitten söpöt minisandwichit. Paahda ensin leipä, tässä käytin paahtoleipää, mutta maalaisleipä toimii varmasti vielä paremmin. Levitä paahdetuille leiville majoneesia ja leikkaa viipaleet sopiviksi suupaloiksi. Lämmitä nyhtöpossua pannulla kevyesti ja laita sitä jokaiselle pohjaleipäpalalle. Laita leipäkansi päälle, joka myös sivelty majoneesilla tai hyvällä sinapilla tai molemmilla. Tikuta leivät ja koristele tuoreilla yrtinoksilla. Tarjoa aperitiivin kanssa!

perjantai 23. tammikuuta 2015

Mustan possut posket osa 2



Jäi vähän yli mustan possun poskea! Ihme ja kumma. No, sen voi tarjota vaikka makupaloina kuplivan kera. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita ja tikuta viipaleet. Ei sen ihmeellisempää!

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mustan possun poskia


Taas löytyi hallista herkkua - nyt Wanhan Kauppahallin ranskalaisesta herkkupuodista - mustan possun poskia! 


Ota pannulla väri poskiin, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa kunnes possunposket ovat lähes kypsiä, ne voi jättää aavistuksen roseen värisiksi. Tarjoa sellaisenaan hyvien kasvislisukkeiden kanssa. Varaa kaksi poskea per henkilö, jos tarjoat ne pääruokana, alkuruoaksi riittää yksi poski tai muun lihan kaverina. Itse tarjosin possun poskia nyhtöpossun kaverina.


Rohkeasti vain kokeilemaan jotain uutta!