tiistai 19. heinäkuuta 2011

Vaihtelua kesäpöytään

Yleensä jossain vaiheessa kesää minua ainakin alkavat uudet perunat, sillit ja graavikalat ehkä vähän kyllästyttämään, sekä lihan grillaaminen. Mitä niiden sijaan?


KYLMÄ AVOKADOKEITTO

Tämä keitto on yksi hellepäivien suosikeistani. Soseuta neljä kypsää avokadoa limemehun, kasvisliemen, ranskankerman, suolan, mustapippurin, valkosipulin ja tabascon tai chilin kanssa, niin että saat löysähkön seoksen. Laita jääkaappiin jäähtymään ainakin neljäksi tunniksi. Pilko päälle tomaatteja pieniksi kuutioiksi, kesäsipulinvarsia tai ruohosipulisilppua sekä viipale paistettua lohta, savulohta tai graavilohta.













GRILLATTUJA JÄTTIKATKARAVUN PYRSTÖJÄ JA VALKOSIPULIMAJONEESIA


Lihan sijaan grillaan jättikatkarapuja, joita olen marinoinut limemehussa, lisäksi valkosipulia sekä vähän chiliä tai tabascoa. Kuumaan grilliin hetkeksi ja tarjolle itsetehdyn valkosipulimajoneesin kanssa. Raikasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti