keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Iberico possun flank steak


Löysin Reinin Lihasta taas jotain uutta! Tällä kertaan Iberico-possun flank steakin eli secreton. Naudanliha flank steak ohjeen laitoinkin jo aiemmin.
Ibericopossu on vapaana kasvava, mustajalkainen espanjalainen alkuperäisrotu, jonka ravinto koostuu viimeiset 6 kuukautta pääsääntöisesti tammenterhoista. Ibericopossun liha on erittäin maukasta ja rasvoittunutta. Se kypsyy mureaksi normaalia possua nopeammin.


Tämä myytiin rullalla ja liha oli aika ohut, ehkä saman paksuinen kuin vaikkapa lehtipihvi. Tässäpä ei sen kummempaa ohjetta ole kuin että, laita liha paistumaan kuumaan grilliin, noin 5 minuuttia puoli.


Mausta suolalla ja pippurilla. Liha on aika rasvaista, joten se kannattaa grillata tai paistaa rapeaksi. Leikkaa ohuita viipaleita.



Syö sellaisenaan herkkupalana tai tarjoa vaikkapa perunasalaatin kanssa. Yhdestä paistiviipaleesta riitti kolmelle herkkupalana. Rohkeasti kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti