tiistai 5. syyskuuta 2017

Suklaakakku




Tämä suklaakakun ohje on ollut joskus vuosia,vuosia sitten Gloriassa nimellä "Carolan suklaakakku" ja useaan otteeseen olen sitä leiponutkin. Kaivoin reseptin esille taas viime viikonlopun rapujuhlia varten ja tässä ohje teillekin. Kakku on todella yksinkertainen ja helppo tehdä.

Tarvitset:
1 talousuklaalevyn
150g voita
3 munaa
100 g sokeria (1 dl)
50 g vehnäjauhoja (3/4 dl)
pinnalle pähkinä/mantelirouhetta

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka hyvin, minä olen myös korppujauhottanut vuoan, vaikka alkuperäisessä ohjeessa ei niin sanotakaan. 

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa ensin keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisten joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada seos vuokaa. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Paista 175 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.


Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa, myös vadelmat sopivat hyvin suklaakakun seuraan. Nämä annokset tarjosin siis vadelmien, Jymy mäntyjäätelön ja kultapölyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti