maanantai 11. elokuuta 2014

Savulohiherkku


Tähän herkkuun on hyvä käyttää mitä on jäänyt edellisen päivän ruoista yli, kuten keitetyt perunat ja savulohi. Helpottaa lomalaisen ja mökkiläisen elämää, kun ei tarvitse kaikkea tehdä alusta asti joka päivä.

Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi ja ota niihin vähän väriä pannulla voissa/öljyssä. Irrota lihat savulohesta tai muusta savustetusta kalasta kulhoon, lisää joukkoon silputtua kesäsipulia, pari ruokalusikallista ranskankermaa tai kermaviiliä, mausta suolalla ja pippurilla sekä tilkalla sitruunamehua. Jos löytyy tilliä tai ruohosipulia, sitäkin voi silputa joukkoon. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.


Laita perunaviipaleet tarjoilulautaselle ja jokaisen viipaleen päälle lusikallinen kalatahnaa. Tarjoa sellaisenaan suolapalana kesähelteessä tai vaikkapa kuplivan keran ennen rapujuhla-illallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti