torstai 13. marraskuuta 2014

Välimerellinen lammaspata

On taas pataruokien aika!

Varaa tähän pataan lampaan luullista etuselkää ja paistikuutioita. Ruskista lihapalat voissa parissa erässä padassa. Lisää runsaasti salottisipuli-, paprika- ja tomaattilohkoja sekä vihreitä papuja lihojen joukkoon, kuten myös runsaasti valkosipulia silputtuna. Jos kaapissa sattuu olemaan oliiveja, laita nekin pataan hautumaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sekaan hyvää tomaattimurskaa (esim Mutti) ja jonkin verran vettä. Hauduta uunissa 180 asteessa kannen alla kahdesta kolmeen tuntiin. Tarkista muutaman kerran nesteen määrä ja lisää tarvittaessa.


Lisää puolisen tuntia ennen valmistumista lohkottuja herkkusieniä sekä tuoreita yrttejä, esim timjamia. Nauti pehmeän perunamuussin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti