sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Suklaapiparitiramisu - uuden vuoden kakku 2017



Tein tämän jälkiruoan Hesarin ruokasivuilta löytämäni ohjeen perusteella meille Uuden vuoden aatoksi, muokkasin vähän ohjetta, kuten tapanani on.


Tarvitset:
pipareita
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
2 prk mascarponejuustoa (yhteensä 500 g)
3 rkl jotain jälkiruokaviiniä tai likööriä, käytin portviiniä
200 g tiramisukeksejä
1,5 dl espressoa
tummaa- ja valkoistasuklaata sekä joulusta jääneitä suklaakonvehteja
marenkeja
(tähtisädetikkuja)

Murustele piparit ensin. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan omiin kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossa ja nostele se mascarponevaahdon sekaan. Mausta seos liköörillä.

Lusikoi seosta tarjoilukulhon pohjalle (käytin isoa lasista Pentikin kulhoa), ripottele päälle piparimurua ja suklaarouhetta, pieneksi paloiksi pilkottuja joulusta jääneitä suklaakonvehteja (jos et niistä muuten pääse eroon!) sekä marenkia. Kasta tiramisukeksit kahvissa ja asettele niitä mascarponevaahdon päälle. Tee muutama kerros samalla tavalla, niin että mascarponekerros jää päällimmäiseksi. Peitä ja nosta viileään vähintään pariksi tunniksi. 


Koristele raastetulla suklaalla ja tähtisädetikuilla! Nauti hyvässä seurassa.



Herkullista ruokavuotta, kokkaillaan ja kokeillaan uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti