sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Parsakeitto




Tarvitset:
nipun tuoretta vihreää parsaa
vettä keittämiseen
suolaa
mustapippuria
kermaa

Pilko parsatangot pieniksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, aikaa menee muutama minuutti. Säilytä keitinvesi ja muutama parsannuppu koristeeksi. 

Laita parsanpalat blenderiin ja kaada keitinvettä päälle. Käynnistä blenderi varovasti, kuuma neste nousee korkeammalle kuin kylmä, joten ota pyyhe avuksi kannen kiinni pitämisessä ja käytä konetta lyhyillä pulsseilla, vähän kerrallaan. Lisää tarvittaessa nestettä ja pyöräytä blenderiä vielä kerran, jotta saat keitosta sopivan paksuisen.

Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää mustapippuria, lisää tarvittaessa myös suolaa. Koristele keitto parsannupuilla. Tarjoile vaikka pääsiäisaterian alkukeittona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti