Tähän ihanaan hedelmäkojuun törmäsin ensimmäiseksi kun saavuimme Rooman keskustaan. Ulkonäkö, tuoksu ja maku ovat toista kun hedelmät ovat saaneet kypsyä auringonlämmössä ja valossa, eikä keskusliikkeiden kylmiöissä. Onneksi näitä ihania hedelmiä oli tarjolla myös hotellimme aamiaisella. Söisin koti-Suomessa paljon enemmän hedelmiä, myös tomaatteja, avokadoja ja muita ihanuuksia, jos niitä ei tarvitsisi ostaa kotiin kypsymään viikkoa ennen aiottua nautiskelua.
Matkan ensimmäiseksi lounaaksi oli saatava pastaa! Tämä merellinen spaghetti hummerilla ja jättikatkaravuilla hipoi täydellisyyttä; pasta oli al dente, äyriäiset todella tuoreita (keitetty hyvässä liemessä!) ja maukas oliiviöljy, jossa spaghetti oli pyöräytetty, kruunasi annoksen.
No, pastaahan piti saada tietenkin lisää! Rooman yksi parhaimmista ravintoloista on Piccola Roma, jota suosittelen kaikille Roomaan menijöille. Osoite on Via Uffici del Vicario 36, rakennuksen toisessa kerroksessa. Meidänkin perhe on käynyt siellä jo kolmessa polvessa! Yksi suosikkipasta-annoksistani on tämä kuvassa oleva Spaghetti alla Vongole eli hietasimpukkaspagetti: valkoviiniä, valkosipulia, persiljaa, mustapippuria, itse lisäisin loppusilaukseksi vielä nokareen hyvää voita. Yksinkertaisista, tuoreista raaka-aineista saa helpolla hyvää ruokaa.
Tyhjät hietasimpukankuoret nautiskelun jälkeen!
Pääruoaksi tietenkin Piccola Romassa perinteinen Saltimbocca alla Romana. Vasikanlihaa, prosciuttoa ja salviaa ihanassa voi-viinikastikkeessa, joka oli hieman suurustettu tässä annoksessa. Itse en suurusta kastiketta koskaan, mutta ensikerralla sitäkin on kokeiltava, silloin saa paremman suutuntuman kastikkeeseen. Nyt olikin tuoreella leivällä kaavittava lautanen puhtaaksi, niin herkullista se oli.
Saltimbocca ei kaipaa seuraakseen välttämättä mitään, mutta tätä ihanaa haudutettua pinaattia oli kuitenkin tilattava. Tuoretta pinaattia haudutetaan ryöpäyksen jälkeen valkoviinissä ja oliiviöljyssä, lisätään vähän mausteita ja tarjoillaan kuumana. Itse saattaisin lisätä tähän taas nokareen oikein hyvää voita kirkastamaan pinaatin väriä. Myös parmesanraaste- tai lastut sopivat tämän lisukkeen seuraksi. Helteellä voisi maistua myös kylmänä lisukkeena!
Tämä annos ei näytä kovin herkulliselta, mutta on hyvin tyypillinen ja maukas. Vaalea, isompi pötkylä pitää sisällään kesäkurpitsan kukan, ja koko homma on friteerattu. Pienempien palleroiden sisällä on oliiveja, myös friteerattuna. Annoksen ulkonäkö ei aina kerro koko totuutta!
Sitten taas lisää pastaa! Nyt ihania, tuoreita ravioleja voi-parmesan-salvia yhdistelmällä. Taas yksinkertaisuus on valttia. Tämän annoksen nautimme ravintola Galeassissa, Piazza di Trasteverellä.
Illallisella Ristorante Maccheronissa, Piazza delle Coppelle 44, (suht lähellä Pantheonia) suussasulavaa Mozzarella di Buffalaa ja rapeaa, pähkinäistä rucolaa hyvän oliiviöljyn kanssa. Kerrankin sai koko mozzarella pallon itselleen oli tyttären kommentti tästä annoksesta!
Itse tilasin samassa ravintolassa ylläolevan annoksen ja voin todeta, että mozzarella, kinkku, rucola ja oliiviöljy olivat pettämätön yhdistelmä!
Herkullisten ateroiden päätteeksi ihanaa italialaista jäätelöä (kuvassa vaniljaa) tai sorbettia, oma ehdoton suosikkini on sitruunasorbetti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti