torstai 29. joulukuuta 2011

Pieniä cocktailpaloja nautittavaksi shampanjan kanssa


Shampanjan kanssa on ihana maistella pieniä, erilaisia suolaisia paloja. Tässä on Ahvenanmaan mustalla saaristolaisleivällä siianmätiä, joka on sekoitettu smentanan ja punasipulin kanssa, lisäksi ripaus mustapippuria.


Tässä olen pilkonnut kylmäsavuporon pieniksi kuutioiksi, sekoittanut kuutiot ranskankerman ja rucolan kanssa. Tahnan olen laittanut pienten cocktailkeksien päälle, jotka on maustettu merisuolalla ja rosmariinilla.


Keksien päällä on tässä broilerinmaksamoussea. Paista voissa ensin salottisipulia ja  valkosipulia, lisää broilerinmaksat ja paista kunnes kypsiä. Laita seos monitoimikoneeseen, lisää kermaa, konjakkia, timjamia, suolaa ja pippuria, soseuta. Tarkista maku. Laita jääkaappiin jäähtymään. Jäähtyessään massa jähmettyy ja voit lusikoida sitä keksien päälle.


Kokeile joskus rohkeasti tarjota muutamaa juustoa ja vähän hyvää leipää tai merisuolalla maustetettuja keksejä aperitiivishampanjan kanssa.


Kuplivaa juhlakautta!

Herkullista Uutta Vuotta ja kiitokset kaikille lukijoille tästä vuodesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti