torstai 17. tammikuuta 2013

Pinaattia ja peuraa

  
Ihanat vihreät pinaatinlehdet tuovat tuulahduksen ja lupauksen keväästä! 

500 g on pienin määrä, mikä pinaattia kannattaa varata per herkuttelija, koska se iloisesti kutistuu pannulla. Lehtiruoti kannattaa nyppästä pois lehden juuresta. Ensin paistetaan pannulla voissa salottisipulia ja valkosipulia, lisätään sitten pinaatit. Kun pinaatit ovat kutistuneet, siihen ei mene kuin 1-2 minuuttia, lisätään lihan paistolientä, ja annetaan hautua hetki. Maustetaan vielä mustapippurilla ja valmista on tarjottavaksi.


Ennen pinaatin tekoa täytyy kuitenkin tehdä rucolasta, pinjansiemenistä, parmesanjuustosta ja öljystä tahna morttelissa. Sain tälläisen kauniin valkoisen morttelin joululahjaksi, ja oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä. Hyvin toimi tämäkin verrattuna siihen vanhaan valurautaiseen versioon, joka on palvellut hyvin kohta parikymmentä vuotta ja on edelleenkin toki käytössä.



Ja sen lihan paistoliemen pinaatteihin saa kun paistaa lihan ensin pannulla ennen uuniin laittoa. Tässä siis peuran filettä. Pannulla lihaan väri, uuniin koosta riippuen n. 15-20 minuutiksi ja vielä folioon lepäämään 5 minuutiksi. Kun olet ottanut lihaan värin pannulla ja lihan pois pannulta, lorauta pannulle tilkka vettä, anna kuohahtaa ja lisää pinaattien joukkoon.

Pinaatti-salottisipulihöystö etualalla kuvassa.


Peuran kanssa tietenkin "peuraviiniä"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti