maanantai 12. elokuuta 2013

Picanha-paisti


Taas uusi löytö grilliin kaupan lihatiskiltä! Mahtavaa, että meiltäkin alkaa saamaan vähän erikoisempia ruhonosia. Picanha on kolmion muotoinen paisti, paistin ylimmän osan ja ulkofileen välistä, mutta poikkeuksellisesti ulkopaistiin verrattuna picanhaan on jätetty noin sentin paksuinen rasvakerros. Tämä on omiaan mehevöittämään lihaa kypsentämisen aikana.


Hiero pintaan reilusti suolaa, myös rasvapuolelle. Pujota liha joko vartaaseen tai laita grilliritilälle rasvapuoli ylöspäin. Grillaa noin 20-30 minuuttia, riippuen paistin koosta. Käännä lopussa hetkeksi rasvapuoli alaspäin, jotta pinta rapeutuu hieman.

Anna vetäytyä n 10 minuuttia foliossa ennen leikkaamista viipaleiksi.





Tarjoa paistettujen papujen ja pico de callo -salsan kanssa. Myös grilliperunat ja grillatut maissit sopivat tämän herkun seuraan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti