maanantai 1. tammikuuta 2018

Valkosuklaamousse





Tarvitset: 
350 g valkosuklaata
4 rkl konjakkia 
2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
2 munankeltuaista
2 munanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
tuoreita marjoja tai hedelmiä

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää konjakki suklaan sekaan. Vatkaa valkuaiset ja kerma vaahdoiksi omissa kulhoissaan.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata kuumassa vesitilkassa. Lisää keltuainen kerrallaan valkosuklaan joukkoon, kuten myös liivateseos. Kääntele joukkoon vielä vaahdotetut valkuaiset ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos annosmaljoihin. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua marjoilla, käytin vadelmia ja pensasmustikoita, tai hedelmänpaloilla. Lisäsin vielä kultapölyä ja tähtisädetikut vuoden vaihtumisen kunniaksi.

Tästä määrästä riitti kuudelle hengelle, pienemmissä kulhoissa riittäisi jopa kahdeksalle hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti