tiistai 13. syyskuuta 2016

Myskikurpitsapastaa

Syksyyn kuuluu aina kurpitsat sekä ruokapöydässä että lyhtyinä! Tässä ohje myskikurpitsapastaan.



Tarvitset:
1 myskikurpitsan
täysjyväpastaa
1 salottisipulin
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa
manteleita tai pähkinöitä
vuohenjuustoa yhden pötkön
parmesanjuustoa raastettuna



Kuori ja pilko myskikurpitsa kuutioiksi, silppua sipuli ja valkosipuli. Levitä kurpitsakuutiot ja sipuli uunipellille, pirskottele päälle vähän oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria, laita 200 asteen uuniin puoleksi tunniksi, sekoita kerran puolivälissä ja lisää samalla valkosipulisilppu. Kun kurpitsat ovat lähes kypsiä, laita pasta kiehumaan. Säästä noin 2 dl pastan keitinvettä. Laita kypsä pasta isoon kulhoon, murustele sekaan vuohenjuustoa ja lisää keitinvettä ensin vähän, sekoita kunnes juusto sulaa kastikemaiseksi pastan joukkoon, lisää loppu vesi pikkuhiljaa sekoittamisen aikana. Lisää kurpitsakuutiot, hienonnetut mantelit ja basilika, mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla. 

Raasta päälle parmesania ja nauti heti! 


Alkuperäinen ohje Jonnamaista -blogista, jotta kyllä vähän muuttelin, kuten tapana on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti