tiistai 20. syyskuuta 2016

Chimichurri

Chimichurri ohjeita on yhtä monta kuin tekijääkin. Tässä minun versioni tästä oivallisesta kastikkeesta, joka sopii erityisen hyvin grillatun lihan seuraksi, kuten myös kanan, kasvisten ja lohen seuraksi.


Tarvitset:
ruukun korianteria
ruukun persiljaa
valkosipulia maun mukaan
tuoretta chiliä maun mukaan
öljyä
suolaa

Pilko valkosipuli ja chili, leikkaa yrtit yrttisaksilla tai revi käsin, lisää kaikki edellä mainitut blenderiin tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Kaada päälle ensin vähän öljyä ja käynnistä laite. Tarkista koostumus ja lisää öljyä tarpeen mukaan. Kastikkeen tulisi olla lusikoitavaa. Lisää suola ja tarkista maku.


Me grillaamme ympäri vuoden, mutta jos olet lopettelemassa grillikautta pian, niin kokeile kuitenkin tätä vielä ennen sitä, ja tokihan tämä käy ihan uunissa tai muuten kypsennetynkin ruoan seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti