sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Latva-artisokkaa voisulan kanssa









Pitkästä aikaa teimme eilen lauantaina latva-artisokkaa tyttären ehdotuksesta! Yksinkertaista ja kaunista.

Tarvitset:
1 latva-artisokan per herkuttelelija
vettä reilu litra/latva-artisokka
1 tl suolaa/1 l vetttä
sitruunaa viipaloituna

voita 100 g
puolikkaan sitruunan mehu
Dijon-sinappia 1-2 tl
(kahdelle)


Irrota ensin latva-artisokista varsi taittamalla, poista kannasta kaikkein pienimmät lehdet. Tasoita lehtien kärjet leikkaamalla niitä saksilla. Laita artisokat kiehuvaan veteen, jossa suola ja sitruunaviipaleet, artisokkien tulee olla kokonaan veden pinnan alla. Keitä noin 30-45 minuuttia, kypsinä artisokkien värin tulisi olla tumman oliivin vihreitä ja lehtien tulisi irrota helposti nykäisemällä. Nosta artisokat vedestä reikäkauhalla ja valuta ne kanta ylöspäin. Nosta tarjolle kanta alaspäin. Tee voisula valmiksi artisokkien kiehuessa. Sulata voi, lisää sitruunamehu ja Dijon-sinappia, sekoita. Lämmitä voisula juuri ennen tarjoilua uudelleen. Latva-artisokat syödään käsin irrottamalla lehdet pohjasta. Kasta lehden mehevä tyvi voisulaan ja vetäise lehti hampaiden läpi. Kun kaikki lehdet on nautittu, jäljellä on herkullinen pohja, joka syödään haarukalla ja veitsellä, mutta muista poistaa ensin karvainen keskiosa pohjan päältä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti