keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Thai-keitto


Välillä tulee kaipuu lämpimään Thaimaahan ja silloin maistuu tämä lämmittävä keitto oikein hyvältä!

Kuumenna kattilassa vahvaa kalalientä n 6 dl ja 1 tölkki kookosmaitoa. Lisää currytahnaa maun mukaan, esim 1 rkl. Voit käyttää vihreää, keltaista tai punaista currytahnaa tai Tom Yam -tahnaa. Lisää vielä 2 rkl kalakastiketta (fish sauce), paloiteltu sitruunanruohovarsi, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä viipaloitua inkivääriä parin sentin pala ja tuoretta chiliä maun mukaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. 

Suikaloi porkkana ja irrota parsakaalista pieniä nuppuja. Lisää vihannekset liemeen, kuten myös tuoretta korianteria silputtuna. Lisää lopuksi vaaleaa kalaa, esim turskaa tai kuhaa. Anna kiehua vielä n 10 minuuttia tai kunnes vihannekset ja kala ovat kypsiä. Lisää vielä juuri ennen tarjoilua katkarapuja tai jättikatkaravunpyrstöjä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti