tiistai 2. joulukuuta 2014

Lohipastramia jouluksi


Kokeile jotain uutta tänä jouluna! Tee lohipastramia. Osta lohifileen paksuinta palaa (400 g) ja leikkaa siitä mahdollisimman tasaisia pitkulaisia paloja. 


Tee marinadi. Mittaa kattilaan 2 dl soijaa, lisää 2 tl suolaa ja 1 rkl sokeria. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet. Kaada marinadi lohien päälle. Anna marinoitua muutama tunti tai pidempäänkin, jos mahdollista.



Murskaa morttelissa seesaminsiemeniä, lisää sekaan kanelia ja kardemummaa. Sekoita hyvin. Pyörittele lohipalat mausteseoksessa ja ota niihin nopeasti pannulla pintaan väri. Varo polttamasta mausteita. Kääri lohet kelmuun ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi, mutta voivat olla siellä yönkin yli.


Ota sulamaan tuntia ennen tarjoilua. Lohen tulee olla kohmeista, mutta ei jäistä. Leikkaa ohuita viipaleita ja tarjoa sellaisenaan joulun kalapöydässä tai Tapaninpäivänänä alkusalaattina, jossa joulunpunaista väriä ja makua tuomassa myös granaattiomenan siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti