maanantai 15. joulukuuta 2014
Valkosuklaa-juustominikakut
Tee ensin suklaamurupohja, johon tarvitset 125 g digestive-keksejä, 1 rkl kaakaota ja 40 g sulatettua voita. Murenna keksit monitoimikoneessa tai nuijimalla pakastepussin sisällä tai astiassa. Lisää kaakao ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinparerista jokaisen muffinssivuoan koloon palanen paperia ja painele pohjataikinaa jokaiseen koloon.
Täytettä varten tarvitset 200 g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton), 5 rkl sokeria, 1 kananmunan, 125 g valkoista suklaata sulatettuna, 1 dl kuohukermaa ja 1 sitruunan kuoren raastettuna. Vatkaa Philadelphia-juusto ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää nuolijalla sekoittaen sulatettu suklaa, kerma ja sitruunankuori. Jaa seos kuppeihin murutaikinan päälle.
Paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes kakut ovat jähmettyneet. Anna jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Nosta leivinpaperinreunoista kiinni pitäen kakut pois vuoasta ja irrota paperi varovasti.
Koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.
Alkuperäinen ohje kirjasta: Suklaakirja, kermaisen valkoista ja mausteisen tummaa; Johan Åkerberg.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh, nams!
VastaaPoistaOlipa muuten todella makeita!
VastaaPoista