tiistai 6. marraskuuta 2018

Nahallista turskaa ja tartaria


Tarvitset:
nahallista turskaa
korianteria
osterivinokkaita
lehtisalaattia
ainekset tartar-kastikkeeseen (alla)

Tartaria varten tarvitset:
majoneesia (Hellmans)
suolakurkkua
salottisipulia
valkosipulia
kapriksia
sitruunan tai limen mehua
Dijon-sinappia
Dijon kokojyväsinappia
mustapippuria

Tee ensin tartar pilkkomalla salottisipuli, valkosipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita sipulit, kurkku ja kaprikset majoneesiin. Mausta sitruunan tai limen mehulla sekä mustapippurilla. Lisää vielä mausteeksi Dijon-sinappeja. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai ainakin turskan valmistuksen ajan.

Sekoita suoraan salaattikulhossa Dijon-sinappia, tavallista ja kokojyväsinappia, lisää öljyä, sitruunanmehua ja mustapippuria, sekoita hyvin.

Laita pannulle öljyä ja/tai voita. Kun pannu on kuuma, laita turska nahka alaspäin pannulle. Anna paistua hetki, laske lämpöä ja peitä pannu
kannella. Paista kunnes kala on kypsää, älä kääntele tai liikuttele kalaa pannulla.

Kalan kypsyessä:

Revi lehtisalaatin lehdet ja leikkaa punasipulista ohuita renkaita. Laita salaatinlehdet ja sipulirenkaat kulhoon, jossa kastike on pohjalla. Sekoita hyvin juuri ennen tarjoilua, niin että kastike imeytyy salaatinlehtiin.Viipaloi osterivinokkaat ohuiksi viipaleiksi. Paista voissa rapeiksi juuri ennen lautasella asettelua.

Laita lautaselle turskanpala, revi päälle korianteria, lisää osterivinokkaat ja tarjoa tartar ja salaatti omista kulhoistaan.

Alkuperäinen tartar-ohje Hanna G -kokkaa kirjasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti