perjantai 24. toukokuuta 2013

Flank steak tai skirt steak


Taannoisella Miamin matkalla söimme useaan otteeseen skirt steak -pihvejä eli hamepihvejä, kuten niitä aloimme kutsua. Mietimme miksi näin hyvää lihaa ei saa koti-Suomessa, ainakaan erikseen tilaamatta, ja mitä lihaa se tarkalleen ottaen on. 
Flank steak leikataan naudan takaosasta, vatsan alaosasta ja meillä sitä sanotaan kuvelihaksi. Skirt steak taas leikataan ruhon etuosasta, kylkiluoden alapuolelta. Näitä suurisyisiä lihoja käytetään meillä esim jauhelihan valmistukseen, vaikka hyvin raaka-kypsytettynä (vähintään 5 viikkoa) grillin kautta lautaselle ne ovat todella mureita ja maukkaita lihoja. 
No, päivänä keväisenä Stockmanin lihatiskillä mietimme mitä ostaisimme grilliin. Ja kas, siellä oli kuin tilauksesta flank steak -lihaa tarjolla ja hintakin oli vain n 10 €/kg (tarjouksessa). Ei muuta kuin pala meille pakettiin, (n. kilon pala) ja kotona marinadiin. Laitoin marinadiin öljyä, valkosipulia, soijaa, viskiä ja mustapippuria ja annoin maustua seuraavaan päivään.


Sitten vain liha kuumaan grilliin. Grillasin molemmilta puolilta reilut 5 minuuttia, ja sen jälkeen vielä hetkeksi folioon vetäytymään.Tämän tyyppinen liha pitää muistaa leikata aina poikkisyin, muuten se on sitkeää. Kypsyys oli täydellinen ja liha mureaa.Tarjosin flank steakin valkosipuliperunamuusin kanssa, jota nautiskelimme myös siellä Miamin matkalla. Tästä tulikin oikein matkamuistoannos!

2 kommenttia:

  1. 5 viikkoa... siis tekeekö joku muu sen kypsytyksen ennen ostoa, vai makaako liha kuukauden jääkaapissa (?) ennen grillausta?

    VastaaPoista
  2. Lihantuottaja tekee sen kypsytyksen, kaupassa myydään aina valmista heti kypsennettäväksi tarkoitettua lihaa! ;)

    VastaaPoista