keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Taleggio-raviolit


Lahjaksi aikoinaan saatua pastakonetta tulee aina silloin tällöin käytettyä. Uuden innostuksen saimme New Yorkin matkalla, jossa söimme parhaan pasta-annoksen ikinä. Annos oli useamman ruokalajin menussa ravintola Del Postossa, jota siis suosittelen kaikille. Siellä annoksen nimi oli Tortello Puzzone with Taleggio Dolce & Black Truffle Butter. Tässä meidän versiomme annoksesta.

Pastataikinasta riittää 4 hengelle.

2 munaa
2 tl öljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl vettä

Sekoita munat ja öljy kulhossa, lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää tilkkanen vettä. Jatka vaivaamista pöydällä n. 10 minuuttia, jotta saat taikinaan hyvän sitkon. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan ainakin pariksi tunniksi.


Kauli taikina ohuen ohueksi pastakoneella. Tähän tarvitaan neljä kättä! Tee kuitenkin ennen kaulimista täyte valmiiksi. Täytteeseen tarvitset Taleggio-juustoa ja ranskankermaa. Sulata juusto paloina kattilassa varovasti koko ajan sekoittaen, lisää ranskankerma sekä ripaus mustapippuria. Kun juusto on sulanut lähes kokonaan, laita kattila hetkeksi pakastimeen, että massasta tulee vähän kiinteämpää ja helpommin lusikoitavaa.


Lusikoi täytettä pastalevylle tasaisin välein. Käännä toinen levy päälle.


Painele taikinalevyt tiiviisti kiinni toisiinsa.


Leikkaa taikinapyörällä tasaisia neliöitä.


Siirrä raviolit jauhotetulle lautaselle odottamaan keittämistä, muista laittaa jauhoja joka kerroksen väliin. Peitä valmiit raviolit kelmulla ja kostealla pyyhkeellä. Keitä muutamassa erässä isossa kattilassa, keittoaika 2-3 minuuttia. Kun raviolit ovat kypsiä, nousevat ne pintaan.

Nostele keitetyt raviolit erissä isolle pannulle, jossa voita. Lusikoi voita niiden päälle sekä laita jokaisen raviolin päälle vielä tryffelitahnaa. Tarjoa heti ja nauti hyvässä seurassa!

3 kommenttia:

  1. jösses että olette viitseliäitä! ihanan näköisiä tuli!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Välillä innostuu ja käyttää koko lauantaipäivän kokkailuun ja vielä kun ruoat saa tarjota hyville ystäville, niin sitä suurempi ilo.

    VastaaPoista
  3. Pastakoneenne näyttää samalta kuin meidän. Kokeilimme vastikään lisälaitteena saatavaa raviolikonetta. Kuvat ja kokemukset http://fernis.dyndns.org/food/ravioli/

    Eipä sikäli, vähintään yhtä näppärästi näyttää käyvän käsinkin. :) Koneella jää ehkä vähemmän täytteettömiä reunoja. Itse täytyy nyt perehtyä raviolin tarjoilutapoihin ja täytteisiin lisää, jotta saa ne näyttämään yhtä hyvältä kuin te!

    VastaaPoista