maanantai 9. huhtikuuta 2012

Parsamousse

Ihana parsa-aika on vihdoin täälläkin! Tämän vuoden ensimmäsen parsa-annoksen söin Sveitsin Zermatissa Fluhalpissa 2620 metrin korkeudessa helmikuussa. Upea aamupäivä hiihtoa takana, sen jälkeen maistui keitetty vihreä parsa vinegrette-kastikkeella ja lasillinen paikallista valkoviiniä hyvässa seurassa ja mahtavissa maisemissa.


Keitetyt parsat öljy-viinietikkakastikkeen kanssa on yksi suosikeistani, päälle muutama lastu parmesania, ripaus suolaa ja pippuria.

Toinen suosikkini on parsamousse. Keitä nippu vihreitä parsoja kypsäksi. Säästä ruokailijoiden määrän verran parsannuppuja koristeeksi. Pilko loput parsat kolmeen osaan, laita kulhoon ja lisää 1 prk ranskankermaaa. Soseuta. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Koristele parsannupuilla ja tarjoa haaleana kauniista lasista kevätauringon paisteessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti