tiistai 3. lokakuuta 2017

Sinisimpukoita uusin makuvivahtein






Tarvitset:
sinisimpukoita
shalottisipulia
fenkolin
timjamia (tuoretta)
voita
olutta
rakuunaa (tuoretta)
tarjoiluun patonkia tai rapeakuorista maalaisleipää

Silppua sipuli ja viipaloi fenkoli. Sulata voi kattilassa ja lisää timjami, sipuli sekä ohuet fenkoliviipaleet. Lisää simpukat ja sekoita hyvin. Lisää olut, laita kansi kattilan päälle ja anna kypsyä viitisen minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää lopuksi rakuuna. Tarjoa heti herkullisen leivän kera.

Noin 2 kiloa simpukoita varten tarvitset 3 dl olutta, mausteet maun mukaan. Kahdesta kilosta simpukoita riittää neljälle hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti