maanantai 23. lokakuuta 2017

Rapeakuoriset sämpylät







Tarvitset:
6 dl vettä
1/2 pkt hiivaa eli 25 g
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen varovasti sekoitellen, vaivaamatta taikinaa. Taikinan on tarkoitus jäädä löysäksi. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja laita se jääkaappiin yön yli nousemaan. 

Kuumenna uuni aamulla 225 asteeseen. Nosta taikinaa isolla lusikalla pellille leivinpaperin päälle sämpylöiksi. Paista noin 30 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, sillä varmistat rapean kuoren. Sitten vain sipaisu voita päälle ja herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti