lauantai 30. syyskuuta 2017

Hasselbackan perunat uusilla mausteilla



Tein tässä jokunen viikko sitten saksanhirven seuraksi hasselbackan perunoita, mutta nyt vähän uusien makujen kera. 

Tarvitset:
kiinteitä perunoita
voita
valkosipulia
sitruunanmehua ja sitruunankuoriraastetta
suolaa 
mustapippuria
tryffeliöljyä tai tryffelisuolaa
laakerinlehtiä
rosmariininoksia

Kuori perunat ja viipaloi niin että viipaleet jäävät kiinni perunan pohjaan eli perunoiden pitää pysyä perunoiden muotoisina. Laita perunat vuokaan. Sulata voi ja lisää sekaan valkosipulia, sitruunanmehua ja sitruunankuoriraastetta, mausta vielä (tryffeli)suolalla ja pippurilla. Lisää tryffeliöljyä, jos et käyttänyt tryffelisuolaa. 

Voitele perunat maustevoiseoksella. Laita perunat 200 asteen uuniin, kypsymisaika on noin 40 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Voitele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana voiseoksella ja lisää noin 10 ennen perunoiden kypsymistä viipaleiden väliin rosmariinoksia ja laakerinlehtiä. Tarjoa minkä tahansa lihan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti