lauantai 9. heinäkuuta 2011

Salaatteja alle ja sivuun

SALAATTIPEDILLÄ AVOKADOA, JÄTTIKATKARAPUJA JA GRAAVILOHTA


Tässä salaatissa olen yhdistänyt monta lempiraaka-ainettani: graavilohen, jättikatkaravut (tilliliemessä) ja avokadon. Tilliliemessä marinoituneet ravunpyrstöt sopivat oivallisesti yhteen graavilohen vienoon tillin makuun, ja tuovat mieleen jo elokuun tulevat rapujuhlat. Salaatin päälle vain limemehua, oliiviöljyä ja mustapippuria. Teen tätä usein alkuruokasalaatiksi, helppo tehdä myös isommalle porukalle lautasille valmiiksi. Tokihan tämä riittäisi vaikka lounaaksi helteisenä kesäpäivänä.

HERKKUSIENIÄ, RUCOLAA JA PARMESANIAHelppo ja nopea lisuke grillatulle lihalle: herkkusieniä ja parmesanjuustoa mahdollisimman ohuina viipaleina, rucolan lehtiä ja päälle vain oliiviöljyä, mustapippuria ja hyvää balsamicoa.


MAISSI-AVOKADO-KURKKUSALAATTIA


Tätä lisukesalaattia tein bbq-marinoidun possunlihan seuraksi. Nopea ja helppo tehdä, silloin kun ei halua käyttää aikaa paljon keittiössä, ja helppo tehdä isommallekin porukalle. Tuorekurkkua, punasipulia, avokadoa ja maissia, mausteeksi limen mehua, oliiviöljyä ja mustapippuria ja suolaa. Sekoita varovasti, ettei avokado soseudu liikaa. Tähän käytin maissinjyviä purkista, mutta vielä parempaa saa kun grillaa maissit ja voitelee niitä maustevoilla grillauksen aikana ja irrottaa itse maissinjyvät.

RUCOLA-VUOHENJUUSTOTAHNATämä ei nyt varsinaisesti ole salaatti, vaan lihan lisuke, mutta tehty kuitenkin rucolasta. Hienonnetun rucolan sekaan vuohenjuustoa ja oliiviöljyä, sekä mustapippuria ja suolaa, hiero tasaiseksi tahnaksi, jättäen kuitenkin juustosta hyviä sattumia sekaan. Ja tätä sitten vaan oikein hyvän ja hyvin grillatun lihan päälle! Juusto alkaa sulamaan ihanasti...

 PERUNA-ARTISOKKASALAATTI

Uusia perunoita jää aina yli tai jos ei jää, niin niitä kannattaa keittää aina tarpeen yli. Niistä saa helposti valmistettua seuraavana päivänä lounassalaattin tai lisukkeen. Tähän salaattiin laitoin siis kylmiä, keitettyjä uusia perunoita, artisokan sydämiä, paistettua pekonia pieninä kuutioina, sipulia ja runsaasti persiljasilppua. Tämän voi tarjota myös lämpimänä!
AVOKADOA JA MOZZARELLAA


Ihana alkuruoka, jos vaan löydät tarpeeksi kypsiä 
avokadoja. Tee avokadoista tahna tehosekoittimessa, lisää limemehua, valkosipulia, ranskankermaa, suolaa ja pippuria. Tarjoa avokadotahnan kanssa mozzarellaa, tomaatteja ja katkaravunpyrstöjä sekä tuoretta, hyvää leipää.


 SALAATTIPEDILLÄ KAMPASIMPUKKAA, JÄTTIKATKARAPUJA
JA ANKANMAKSALEIPÄSIÄ


Tämä salaatti ei ole kovin kaunis väritykseltään, mutta sitäkin ylellisempi ja  herkullisempi. Käytän tähän salaattiin side-salaattia, tuo runsaasti makua lisää. Salaattipohjan päälle laitan paistettuja tai grillattuja kampasimpukoita, jättikatkaravunpyrstöjä ja pieniä leipäsiä, joilla ankanmaksaa. Alla on kuva tämän salaatin muunnelmasta, jossa jättikatkarapuja ja väriä sekä hapokkuutta tuomassa granaattiomenan siemeniä ja ihania keltaisia tomaatteja.


RUCOLA-PARMESANTAHNA

Lopuksi vielä yksi ihana, perustahna lihan päälle: raastettua parmesaania, rucolaa ja oliiviöljyä! Hiero kaikki ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti