torstai 4. elokuuta 2011

Kylmiä keittoja lisää

KYLMÄ KURKKU-AVOKADOKEITTO


Kirjoitin aiemmin kylmästä avokadokeitostani, tämä on muunnelma siitä. Avokadon lisäksi laitoin tähän tuorekurkkua, varhaissipulia, öljyä, viinietikkaa, mausteeksi suolaa, pippuria ja tabascoa. Tarjoiluvaiheessa päälle vielä muutama ohut kurkkuviipale ja nokare ranskankermaa.

KYLMÄ TOMAATTIKEITTO


Tänä kesänä kun on saanut nauttia helteistä, niin olen tehnyt enemmänkin näitä kylmiä keittoja. Tässä tomaattikeitto, johon paahdoin tomaatit ensin uunissa (vähän öljyä päälle!), poistin kannat tomaateista ennen uuniin laittoa. Paahdetut, vähän jäähtyneet tomaatit laitoin tehosekoittimeen, seuraksi liemi uunivuoasta, suolaa, pippuria ja tuoreita basilikanlehtiä. Maistoin tätä myös kuumana vuohenjuustokuutioiden kanssa. Teen kerralla aina enemmän ja tarjoan ensimmäisenä päivänä lämpimänä keittona lounaaksi ja seuraavana päivänä hyvin jäähtyneenä. Edullista, nopeaa ja helppoa!

4 kommenttia:

 1. Aah ihanaa, vesi hurahti kielelle paahdetuista tomaateista! Pakko kokeilla itsekin! Ihanan pirteä tausta, kuvat nousevat tästä vielä herkullisempina esiin.

  VastaaPoista
 2. Kommenttikenttä siis toimii nyt! En olekaan ihan tumpelo näissä tietoteknisissä asioissa. :) Joo, musta tausta oli tyylikäs, mutta onhan tämä oranssi pirteämpi. Kiitos kommenteista!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Huomenna on tarkoitus tehdä lihan lisukkeeksi uunissa paahdettuja tomaatteja, joten niiden ohjekin tulossa tänne!

  VastaaPoista