maanantai 1. elokuuta 2011

Syksyn satoa metsästä


Ihanaisia herkkutatteja! Yleensä valmistan tateista ihanaa kermakastiketta. Paistan ensin sipulisilppua voissa, mausteeksi suolaa ja vastarouhittua mustapippuria, sitten kunnon kuohukermaa päälle. Sopii herkutella sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai pihvin seurana. Joskus kun tatteja on löytynyt paljon, olen tehnyt myös tattirisottoa tai paistanut tatit vain rapeiksi lastuiksi voissa ja tarjonnut hyvän pihvin päällä.


Kanttareilleistahan saa ihanan kastikkeen lisäksi tehtyä vaikk mitä! Kastikkeeseen laitan välillä pekonikuutioita mukaan, antaa heti ihan erilaisen maun. Ihan kuin tattejakin käytän, laitan kanttarelleja myös risottoon ja paistan rapeiksi lastuiksi. Kanttarellikastike on siitä ihanaa, että se sopii sekä lihan ja lohen seuraksi, erityisesti tarjoan sitä savulohen kanssa, kanttarellit sopivat hienosti myös keittoon tai piirakkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti