keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Peurapata


Hakaniemen hallin Reinin lihassa oli leikattu ja sekoitettu valmiiksi peuran eri osista pata-ainekset. Ostin lihaa kilon verran sunnuntaipataa varten ja kaivoin kauniin punaisen patani esille. Lihoissa oli jo valmiina yrtti-öljymarinaadi; toki sen tekee itsekin helposti käyttämällä esim timjamia tai rosmariinia ja valkosipulia.


Ensin lihat ruskistumaan pannulle voihin. Kääntele lihoja, niin että väriä tulee joka palaan. Siirrä lihat pataan, laita pannulle vähän vettä ja kiehauta kaikki maut mukaan pataan.


Lisää pataan porkkanaa, sipulia, palsternakkaa sekä reilusta punaviiniä tai osa vettä ja osa punaviiniä.


Hauduta uunissa kannen alla kahdesta kolmeen tuntia 150-175 asteessa. Tarkista ainakin kerran, että nestettä on tarpeeksi.



Tarjoa lisukkeena paistettua lehtikaalia. Ota lehtikaalin lehdistä keskiruoti pois. Laita pannulle voita ja paista kaalinlehtiä sen verran että rapeutuvat.
Toinen lisuke minkä tein tämän kaveriksi oli vuohenjuustopunajuuret. Leikkaa raa'at punajuuret viipaleiksi ja keitä ne. Lado viipaleet uunipellille ja leikkaa jokaisen päälle vuohenjuustoviipalee. Laita uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, että juusto sulaa ja sää vähän väriä.






4 kommenttia:

  1. Pataruoat ovat parasta talvi- ja sunnuntairuokaa!

    VastaaPoista
  2. Punajuuri on ihana raaka-aine, mutta näin helppoa reseptiä en ole ikinä löytänyt/keksinyt. Täytyy heti kokeilla. Kivan näköinenkin!
    Carola

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti onnistui, ja helpolla saa tehtyä todella hyvää!

    VastaaPoista