sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Uunirosolli


Löysin jääkaapin perukoilta, sitä siivotessani joulun jäljiltä, vielä palan lanttua, muutaman porkkanan ja punajuuren sekä purkin piparjuurituorejuustoa ja smetanaa.


Ei muuta kuin lämmintä rosollia tekemään! Kuullostaahan se ihan eri ruoalta kuin lämpimät uunijuurekset, vai mitä? Lohko punajuuret, leikkaa lanttu ja porkkana tikkumaisiksi. Asettele kaikki omiksi lohkoiksi uunivuoalle, lorauta päälle vähän öljyä, suolaa ja Garlic&Pepper -mausteseosta (Santa Maria). Lisää vielä muutama lehti tuoretta salviaa tai kuivattukin käy. Kypsennä 200 asteen uunissa reilu puoli tuntia.


Tee seuraavaksi "rosollin" kastike. Sekoita piparjuurituorejuusto ja smetana keskenään. Seos on aika paksua, mutta siitä saa löysempää lisäämällä tilkan kermaa.


Lusikoi kastiketta valmiiden rosollijuuresten päälle ja tarjoa loppu kastike erikseen kulhossa! Nam. Ja näin kaikki joulun "jämät" tulikin käytettyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti