torstai 2. tammikuuta 2014

Suklaasalami


Olin joulukuussa ystäväni luona korukutsuilla ja glögillä. Hän oli tehnyt ihanaa suklaasalamia! Itse tein tätä Uuden Vuoden aaton kekkereihin ja menestys oli taattu ja sai aikaan mukavan puheensorinan. Tässä jaan nyt reseptin eteenpäin.

Kaiva kaapista kaikki joululta jääneet kuivatut hedelmät. Hedelmiä tarvitaan parin desin verran, esim viikunoita, karpaloita, taateleita ja rusinoita. Paloittele hedelmät suht pieniksi paloiksi ja laita ne kattilaan, lisää desin verran konjakkia (Amarettokin kuulemma toimii tässä!) sekä 3 rkl fariinisokeria. Kiehauta ja jäähdytä. Sulata vesihauteessa 250 g tummaa suklaata (käytin taloussuklaata ja chilisuklaata) ja 3 rkl voita, anna jäähtyä. Yhdistä hedelmä-konjakkikeitos ja sula suklaa. Lisää joukkoon 5 murokeksiä tai joululta kuivahtaneet piparit sekä desin verran rouhittuja saksanpähkinöitä, manteleita tai mitä vaan pähkinöitä.  

Muotoile massa napakaksi pötköksi kelmun, leivinpaperin ja folion avulla. Massa on aika löysää, joten tämä on haasteellisin kohta koko hommassa.  Anna jähmettyä viileässä muutama tunti tai yön yli mielellään.

Kierittele pötkö tomusokerissa ennen tarjoilua ja leikkaa viipaleiksi. Pilko seuraksi tarjoiluvadille tuoreita hedelmiä, esim ananasta, mangoa, meloneita tai mitä mielesi tekee, tuoreet marjatkin käyvät. Ja sitten katse vieraisiin, kun kannat "salamitarjottimen" pöytään jälkkärin kohdalla!

1 kommentti:

  1. Loistava huomio tuo "katse vieraisiin", sillä harvemmin näin alkuhämmentävää herkkua tarjolle kantaa :D. Tuli heti vesi kielelle!

    VastaaPoista