keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Poronpotkakiekkopata

 
  
Tilaan vuosittain poron erilaisia lihapaloja suoraan Lapista ja silloin on aina pakastimessa hyvää, tuoretta lähilihaa valmiina ruoanlaittoon.

Tätä pataa varten kuullota ensin padassa voi-öljyseoksessa pikkusipuleita kokonaisina. Kaupoissa myydään nykyään valmista sipulilajitelmaa verkossa, jossa on mm. salottisipulia, punasipulia, keltasipulia jne, suloisen pieninä versioina, niissä on toki aikamoinen kuoriminen tätäkin ruokaa ajatellen. Lisää lihapalat ruskistumaan sekä pari kourallista juureksia, esim porkkanaa, palsternakkaa, lanttua tai mitä kaapissa sattuu olemaan. Mausta suolalla ja pippurilla.



Lisää nesteeksi pullollinen olutta ja vettä, niin että kaikki ainekset peittyvät. Hauduta uunissa kannen alla kolmisen tuntia, tarkista kerran tai pari, että nestettä on tarpeeksi, lisää tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kera. Ruokajuomaksi sopii hyvin raikkaan veden lisäksi kylmä olut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti