maanantai 6. tammikuuta 2014

Spaghetti alla vongole


Rooman matkan ruokatuliainen on tämä ihana ja helppo hietasimpukkapasta! Tarvitset vain kilon verran hietasimpukoita, hyvää pastaa, valkosipulia, salottisipulia, persiljaa ja valkoviiniä.

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä spaghetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tähän pastaan suosittelen käyttämään kuivapastaa, se imee paremmin ohuen kastikkeen.

Kuullota sitten kattilassa voi-öljyseoksessa valkosipulia ja salottisipulia, lisää valkoviini ja persiljasilppu, ja kun viini on kiehahtanut, simpukat. Laita kansi päälle ja anna simpukoiden kypsyä noin viisi minuuttia.


Valuta pasta ja kumoa se tarjoilukulhoon, kaada simpukat liemineen päälle, sekoita muutaman kerran ja tarjoa raikkaan valkoviinin kanssa! Jätä syömättä simpukat, jotka eivät ole auenneet kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti