perjantai 31. tammikuuta 2014

Kampasimpukoita tomaattiliemessä


Talven kylmää viimaa vastaan lämmittää ihanan herkullinen keitto! 

Kalttaa ensin 4 tomaattia eli tee ristiviillot tomaatin pohjaan, laita hetkeksi kiehuvaan veteen, ota pois heti kun kuori alkaa irrota. Tässä tapauksessa voit jättää tomaatit jäähtymään sellaisenaan lautaselle, mutta jos käyttäisit ne kylmään ruokaan pitäisi tomaatit laittaa kylmään veteen jäähtymään, ettei tomaatinliha kypsy. Kuori siis kaltatut tomaatit, poista keskiruoti ja siemenet, paloittele tomaatinliha.

Hienonna muutama salottisipuli, ja leikkaa fenkoli suikaleiksi. Jos et halua käyttää fenkolia, voit korvata sen purjon valkoisella osalla. Kuullota tomaatteja, sipulia ja fenkolia hetki öljyssä.



Lisäksi tarvitset tähän keittoon kalalientä, mutta jos sellaista ei löydy itsetehtynä, voit käyttää vallan mainiosti valmistakin kalalientä.  

Lisää kuullotettujen vihannesten päälle kalalientä noin 3 dl ja desin verran paseerattua tomaattisäilykettä. Paseeraus tarkoittaa sitä että, painelet paseerattavan raaka-aineen tiheän siivilän läpi.


Mutti tomaattisäilykkeet ovat suosikkejani. Tässä taatelitomaatteja.

Ja lisää siis vielä desin verran valkoviiniä ja hummerifondia pari ruokalusikkalista. Keitä kymmenisen minuuttia hiljalleen, mausta suolalla ja pippurilla sekä tilkalla konjakkia ja ripauksella sahramia. Siivilöi liemi ja kuumenna.

Paista tuoreet tai sulatetut kampasimpukat kuumalla pannulla, voit käyttää lisänä myös jättikatkaravunpyrstöjä tai niitä pelkästäänkin. Asettele keittolautasen pohjalle paistetut äyriäiset, lisää päälle tomaattilientä, silppua päälle vielä tuoretta tilliä ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti