sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kuhaa rakuunapestoa, tilli-kaprisvinaigrettea ja punakaalia


Tämän ohjeen bongasin Viini-lehdestä! Olen tehnyt tätä jo kahtena perättäisenä sunnuntaina, sunnuntait kun ovat meidän perheen kalapäiviä, ja saan kuulemma tehdä jatkossakin. Tässä on morttelissa valmistumassa rakuunapesto, jota siis tulee kalarullan sisälle. Ainesosat ovat seuraavat: nippu tuoreita rakuunanlehtiä, nippu persiljaa, pinjansiemeniä, valkosipulia, rypsiöljyä sekä parmesan-juustoa raastettuna. Kaikki ainekset hieron morttelissa tahnamaiseksi seokseksi.


Tässä rakuunapesto valmiina seoksena kalarullien sisälle laitettavaksi!


Aivan ihana lisuke näin syksyllä on haudutettu punakaali, se käy sekä lihalle että kalalle erinomaisesti. Laitan kattilaan suikaloitua punakaalia voissa hautumaan, maustan suolalla ja pippurilla, kun kaalit ovat pehmenneet lisään nipun rucolaa ja raastettua parmesaania.


Kun olen saanut punakaalit hautumaan, teen tilli-kaprisvinaigreten kalan päälle. Sekoitan keskenään pilkottuja kapriksia, tilliä, öljyä, valkoviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Kala ei tarvitse juurikaan suolaa, koska sitä on sekä täytteessä että tässä kastikkeessa. Rakuuna ja tilli toimivat yhdessä oikein hyvin!


Ja sitten vain kalarullat pannulle kannen alle hautumaan. Tällä kertaa tein vielä perunamuusia lisukkeeksi, toisella kertaa haudutettua kukkakaalia....ja ensikerralla ehkä parsakaalia!

3 kommenttia:

  1. ihana, herkullinen tausta vei nyt mun ajatukset kauas kalasta. hyvä valinta! ja kalakin varmasti herkullinen ;)

    VastaaPoista
  2. pikkuhiljaa alkaa muokauttumaan sivusto sen näköiseksi kuin haluan, tarvitsin vain vähän nuorison apua näissä tietoteknisissä asioissa. ruoanlaitto on hallussa paremmin! :)

    VastaaPoista
  3. ja nyt huomaan, että kommenttikentän fonttia pitää muuttaa! ;)

    VastaaPoista