lauantai 17. syyskuuta 2011

Lintuteema jatkuu fasaanilla


Tämän fasaanin metsästin Hakaniemen hallista Reinin Lihasta. Tästä riitti hyvin meidän kolmihenkiselle perheelle. Hieroin lihan pintaan suolaa, pippuria ja rosmariinia, käärin ympärille pekonia ja otin pannussa värin. Sitten vaan uunivuokaan vihannesten ja pienen nestemäärän kanssa. Pannulle kannattaa paistamisen jälkeen laittaa tilkka nestettä ja kerätä näin kaikki maut talteen uunivuokaa tai kastiketta varten.

Tässä sitten kypsää ja mehevää fasaania kera porkkanan, lantun, nauriin ja perunan. Rosmariinin maku oli oivallinen, lihan päälle vielä paisto/haudutuslientä lisämehevyyttä tuomaan. Näiden syksyisten riistaruokien seuraksi kannattaa kaivaa jääkaapin perukoilta vielä ihania hilloja ja marmeladeja; makeus tuo sopivaa konstrastia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti