lauantai 10. syyskuuta 2011

Ankanrintaa syksyn alkuun

Tässä annoksessa on elokuussa itse poimittuja tatteja risoton seassa. Ensin laitan pannulle voita sulamaan, lisään sitten salottisipulia pieneksi silputtuna ja hetken päästä pieneksi pilkotut tatit. Kun voi-sipuli-tattiseos on kunnolla muhinut, lisään risottoriisin. Kun riisi on kunnolla sekoittunut joukkoon, lisään valkoviiniä desin parin, ja kun viini on imeytynyt riisiin, lisään lihalientä (=vettä ja lihaliemikuutio!), ja sitä lisäilen pikkuhiljaa samalla sekoittaen ja välillä kannen alla hauduttaen n. 20 minuutin ajan, jolloin risotto on valmista. Loppusilaukseksi vielä nokare voita ja runsaasti parmesaaniraastetta. 
Ankan kanssa tarjoilen myös uunissa paahdettuja pieniä terttutomaatteja ja ne valmistan laittamalla tomaattien päälle vuokaan sokeria, suolaa, mustapippuria, öljyä ja balsamicoa. Uuniin n. 200 asteeseen kunnes tomaatit näyttävät kypsiltä. Hunajakin käy sokerin sijaan.
Ja sitten itse ankanrintafileen valmistukseen. Ensin leikkaan nahkapuolelle terävällä veitsellä ruudukon rasvan läpi, ei kuitenkaan ihan lihaan asti. Fileet nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle hetkeksi, ja sitten fileet vuokaan ja uuniin n. 15-20 minuutiksi.
Tämä on siitä kiva ruoka että risotto, tomaatit ja ankat kypsyvät samassa ajassa, tosin se vaatii pientä esivalmistelua. Ja kun kokoan lautasille annoksia, ripottelen vielä parmesaania risoton päälle. Sitten vain kynttilät palamaan, seuraksi hyvää punaviiniä ja nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti