torstai 15. maaliskuuta 2012

Blinit

Maaliskuu on vielä mainio blinikuu.
 
Taikina:
100g tattarijauhoja
50 g vehnäjauhoja
15 g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl olutta
1 keltuainen
1 valkuainen
suolaa


Lämmitä maito haaleaksi, sekoita siihen hiiva, lisää jauhot, keltuainen ja olut. Anna taikinan turvota pari tuntia. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan juuri ennen paistamista. Käytä paistamiseen runsaasti voita.


Tarjoa mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeina voi tarjota myös graavi- tai kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi pilkottuna tai sienisalaattia.

2 kommenttia:

  1. Eilen herkuteltiin näillä! Ihana päällysvaihtoehto on myös anjovis + hunaja + smetana...

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, täytyypä kokeilla joskus...kiitos vinkistä!

    VastaaPoista