tiistai 4. kesäkuuta 2013
Hollandaisekastike ja valkoista parsaa
Laita vesihaude kuumenemaan. Laita 1/2 dl vettä, 1 rkl valkoviinietikkaa ja 4 keltuaista metallikulhoon ja nosta se kattilan päälle. Kypsennä seosta vesihauteessa noin 5 minuuttia koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se paksuuntuu emulsiomaiseksi eikä maistu enää raa’alta kananmunalta.
Nosta kulho pois vesihauteesta ja lisää sula voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunan mehu ja mausta suolalla. Keitä kastikkeen teon aikana valkoiset parsat. Valkoiset parsat pitää kuoria aina. Laita keitinveteen suolaa ja ripaus sokeria sekä nokare voita. Tarjoa heti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti