lauantai 16. marraskuuta 2013

Rehevä punajuuririsotto


Tässä herkussa loistaa syksyn ruskan punainen hehku! 

Kypsennä ensin punajuuret joko keittämällä tai uunissa. Paloittele kypsät punajuuret pieniksi kuutioiksi. Pidä kuutiot lämpiminä.

Valmista risotto tavalliseen tapaan eli kuullota ensin salottisipulia voissa ja/tai öljyssä. Lisää risottoriisi kuullottumaan hetkeksi. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi, n 6-7 dl. Lisää sipulien ja riisin joukkoon desin parin verran valkoviiniä, anna haihtua. Ala lisäämään kasvislientä desi kerrallaan riisin joukkoon välillä sekoitellen. Lisää lientä kunnes riisi on lähes kypsää, aikaa menee noin 20 minuuttia. Riisin ollessa lähes kypsää, lisää sekaan runsas nokare voita, parmesanraastetta ja punajuurikuutiot. Anna vetäytyä hetki kannen alla.

Tarjoa risotto hyvän lihan lisukkeena ja paista voissa värikaveriksi pinaattia. Ripottele kypsän pinaatin päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja parmensanraastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti