maanantai 13. lokakuuta 2014

Turskanseläkettä ja rustiikkia perunamuhennosta


Varaa jokaiselle syöjälle turskanseläkettä noin 150-200 g, riippuen syöjien nälästä! Turskanseläkettä olen löytänyt meidän lähimarketista, sitä on siellä tarjolla lähes viikottain. Kannattaa kysyä kauppiaalta, josko voisi sitä tilata vaikka, jos ei ole tarjolla.

Leikkaa seläke annospaloiksi, seläkkeessä ei ole edes ruotoja, joten tosi helppo valmistaa ja syödä. Laita uunivuoan pohjalla vähän öljyä, mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla.


Leikkaa kuivahtaneesta leivästä kuutioita, sekoita niiden joukkoon vähän öljyä ja yrttejä, esim basilikaa, minttua ja ruohosipulia. Voit myös ajaa leipäkuutiot ja yrtit tahnaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Laita leipä-yrttiseos kalapalojen päälle. Lisää vielä muutama nokare voita kaiken päälle.


Paista uunissa noin  15 minuuttia 180 asteen lämmössä, kunnes kala on kypsää ja leipäpalat ruskistuneet.


Perunamuhennosta varten keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä toisessa kattilassa pilkotut vihreät parsat kypsiksi, voit käyttää parsojen tilalla myös vihreitä papuja. Pilko perunat kattilassa rouheiksi paloiksi, lisää voita, tilkka kermaa, mausta suolalla, mustapippurilla, ruohosipulilla ja limenmehulla. Lisää parsanpalat, sekoita varovasti, etteivät perunat muhennu liikaa. Tarjoa heti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti