sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ahventa ja fenkoli-avomaakurkkusalaattia


Kalaa pitäisi syödä enemmän ja nyt olenkin päättänyt panostaa kehittelemällä jotain uutta eri kalalajeista. Lohitacotkin tarjosivat lohta uudessa muodossa!


Varaa yksi kokonainen ahven per ruokailija. Joskus kokonaisia ahvenia saa täyttämistä vaille valmiina eli sisäelimet jo poistettuna ja suomustettuna, mutta jos ei löydy, niin helposti ne sisäelimet ja suomut itsekin saa pois. Jonkin verran tulee sotkua, mutta hyvän eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa. Leikkaa vatsa auki ja vedä sisäelimet pois, leikkaa myös kidukset pois. Suomusta suomustinraudalla suomut pois. 


Leikkaa täytettä varten puolet fenkolista ohuiksi siivuiksi. Paloittele sitruuna runsaiksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Silppua basilika ja minttu, molemmista yrttinipuista puolet. Mausta kala sisältä suolalla ja pippurilla, täytä edellä mainituilla vihanneksilla. Asettele kalat leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Laita kalat ihan vierekkäin vuokaan tukemaan toisiaan, jotta täytteet pysyvät kalan sisällä tai kiinnitä tikuilla kyljet yhteen. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa.


Kalojen kypsyessä uunissa, tee lisuke. Siivuta loput fenkolista ohuiksi viipaleita. Viipaloi myös pari kuorittua avomaankurkkua tai yksi tavallinen kurkku ohuiksi siivuiksi, esim juustohöylällä. Sekoita fenkoli- ja kurkkuviipaleet, silppua joukkoon loput basilikasta ja  mintusta. Mausta suolalla ja mustapippurilla, purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja oliiviöljyä. Anna maustua hetki!


Laita jokaisen lautasella yksi kokonainen ahven ja fenkoli-kurkkusalaattia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti