perjantai 24. lokakuuta 2014

Paistettua maa-artisokkaa


Maa-artisokka on syksyinen herkkuni, tässä uudella tavalla valmistettuna. Pese maa-artisokat hyvin. Kuori, jos haluat, itse en tähän herkkuun niitä kuori. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös valkosipulinkynsiä. Sulata voita pannulla ja laita maa-artisokkaviipaleet paistumaan, kääntele. Kypsymisaika on viitisen minuuttia. Lisää valkoisipuliviipaleet paistamisen loppuvaiheessa, mausta suolalla ja mustapippurilla. 


Tätä ruokaa voi varioida monella tavalla lisäämällä sekaan esim kypsennettyjä vihreitä papuja. Maa-artisokkien kanssa voi yhtäaikaa paistaa myös herkkusieniä, tatteja tai mitä tahansa sieniä. Kun oikein haluan herkutella, lisään sekaan vielä loppuvaiheessa sinihomejuustoa. Sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti