sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kurpitsakeitto


Halloween ja Pyhäinpäivä meni jo, mutta tämä keitto maistuu näin syksyllä oikein ihanan pehmeältä ja lämmittävältä. Jos haluat käyttää kurpitsaa tarjoiluastiana, niin osta silloin kaksi kurpitsaa. Valitse tarjoiluastiana käytettävää varten sellainen kurpitsa jossa on mahdollisimman tasainen pohja. Testaa kaupassa miten kurpitsa pysyy pystyssä. Toinen tärkeä kriteeri on kahva, josta "kansi" nostetaan. Tässä on kyllä aikamoisen upea kahva, vai mitä?

Leikkaa ensin kurpitsan "kansi" pois. Revi siemenet ja rihmasto pois. Koverra sisältä niin paljon kurpitsan lihaa kuin pystyt. Halkaise toinen kurpitsa, kuori ja paloittele. Silppua muutama salottisipuli. Kuullota salottisipulisilppua voissa kattilassa, lisää kurpitsanpalat myös kuullottumaan. Pilko joukkoon myös pari porkkanaa ja pari perunaa. Lisää kasvislientä, niin että kaikki vihannekset peittyvät. Keitä kypsiksi. Soseuta. Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä sokeria. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kermaa pyöristämään makua. Lisää halutessasi sekaan roquefort-sinihomejuustoa, mutta hyvin varovasti, että juuston maku ei peitä kurpitsan makua. Voit lisätä myös maustamatonta tuorejuustoa suurustamaan keittoa.


Kaada keitto koverrettuun kurpitsan kuoreen ja tarjoa heti!



2 kommenttia:

  1. Ihana kulho! Eikä vie kaapissa tilaa seuraavaa sesonkia odotellessaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä on, tuota säilytysasiaa en tullut edes ajatelleeksi! :)

      Poista