Tarvitset:
2 punajuurta eli noin 2 dl punajuuriraastetta
100 g tummaa suklaata
150 g voita
2,5 dl tummaa muscovadoruokosokeria, fariinisokeria tai kookossokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kaurajauhoja tai kookosjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 rl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutukseen tarvitset:
25 g voita
50 g tummaa suklaata
Koristeluun tarvitset:
Kuori ja raasta punajuuret. Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen voisokerivaahtoon. Lisää seuraavaksi punajuuriraaste ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon. Lusikoi taikina voideltuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteen uunin alatasolla 45 minuuttia. Tarkista kypsyy tikulla ja anna jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakun pinta voi-suklaaseoksella. Koristele erilaisilla pähkinöillä. Todella mehevä kakku, suosittelen!
Nams!!
VastaaPoistaSe oli todella mehevää ja todella nams! Ja salaa vähän terveellistäkin.
Poista