tiistai 6. joulukuuta 2016

Ankan fileepaisti ja hasselbackan perunat



                                   

Tässäpä vaikka tapaninpäivän tai uuden vuoden aatoksi tarjoiluidea. Me söimme tätä herkkua tänään itsenäisyyspäivänä. Lisukkeena oli vielä lämmintä punakaalipaistosta eli laitoin pannulle punasipulia ja -kaalia hautumaan voissa kunnes kaalit olivat pehmenneet, maustoin suolalla ja mustapippurilla, ja lisäsin lopuksi päälle vielä ennen tarjoilua parmesanraastetta. Todella helppoa ja valmistuu melkein itsestään.

Tarvitset:
perunoita
voita
suolaa 
mustapippuria
parmesanraastetta

yhden ankan fileepaistin, joka on valmiiksi sidottu paistinarulla

Viipaloin perunat, mutta en loppuun asti, vaan niin että perunat pysyvät vielä kasassa. Maustoin perunat suolalla ja pippurilla, laitoin jokaisen perunan päälle nokareen voita ja vähän parmesanraastetta ja paistoin uunissa kunnes perunat olivat kypsiä, noin puolisen tuntia 200 asteessa. Ripottelin loppuvaiheessa päälle vielä lisää parmesanraastetta. Laitoin ankanrintapaistin uuniin samaan aikaan perunoiden kanssa, otin ankan uunista kun sisälämpötila oli 54 astetta ja annoin levähtää hetken ennen leikkaamista viipaleiksi. Muista poistaa ennen leikkaamista paistinaru!





Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti