perjantai 20. tammikuuta 2017

Ossobuccoa porosta - talvista pataruokaa










Tarvitset tätä talvista pataruokaa varten:
poron potkakiekkoja kilon verran
vähän vehnäjauhoja leivitykseen
pekonia
herkkusieniä
pari salottisipulia
pari porkkanaa
pari valkosipulinkynttä
yhden palsternakan
desin tomaattipyrettä
yhden lihaliemikuution
puoli litraa vettä
laakerinlehtiä pari kappaletta
muutamia maustepippureita
suolaa
voita

Mausta lihat suolalla ja leivitä vehnäjauhoilla. Ruskista ensin pekoni ja sen jälkee lihat (voissa, voi olla että pekoninkin rasva riittää) pannulla ja laita pataan. Kuori ja pilko vihannekset kuutioiksi ja kuullota pannulla voissa. Siirrä vihannekset pataan ja lisää pannulle vettä desin verran, kiehauta että saat kaikki maut mukaan, kaada sitten vesi pannulta pataan ja lisää loput neljä desiä vettä lihojen päälle. Lisää vielä tomaattipyre, mausteet ja liemikuutio. Hauduta uunissa 1,5 - 2 tuntia 170 asteessa kunnes liha on pehmeää, sekoita pari kertaa. Tarjoa perunamuussin, keitettyjen perunoiden tai jopa riisin kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti