Nythän on sitrushedelmien paras sesonki meneillään, joten niitä kannattaa käyttää muutenkin kuin syömällä sellaisenaan. Kala ja sitruksethan sopivat perinteisesti hyvin yhteen, joten tässä ohjetta sitrusloheen.
Tarvitset:
lohen- tai kirjolohenfileen
pari ruokalusikallista hunajaa
ruokalusikallisen öljyä
ruokalusikallisen verran raastettua inkivääriä
pari valkosipulinkynttä silputtuna
pari rosmariininoksaa silputtuna, siis vain lehdet
puolikkaan sitruunan mehun
suolaa
yhden veriappelsiinin
kaksi sitruunaa
kaksi limettiä
Sekoita kulhossa hunaja, öljy, inkivääri, valkosipulit, rosmariini, suola ja sitruunanmehu. Laita kalafilee leivinpaperin päälle uunivuokaan ja levitä mausteseos fileen päälle. Leikkaa sitrushedelmät ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne fileen päälle limittäin. Paista 200 asteen uunissa kunnes kala on kypsää, noin 15 minuuttia. Tee kastike kalan ollessa uunissa.
Tarvitset kastikkeeseen:
pari teelusikallista öljyä
teelusikallisen kurkumaa
purkin ranskankermaa
puolikkaan sitruunan mehun
pari teelusikallista hunajaa
suolaa
Sekoita kulhossa öljy ja kurkuma, lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Tein lisukkeeksi vielä kurpitsariisiä, johon
tarvitset:
riisiä (käytin täysjyvä)
kurpitsaa
suolaa
mustapippuria
kurpitsansiemeniä tai muuta siemensekoitusta
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kurpitsa suht pieniksi kuutioiksi, levitä kuutiot uunivuokaan, lorauta päälle vähän öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200 asteen uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Sekoita kypsän riisin joukkoon kurpitsakuutiot ja mieleisiäsi siemeniä.
Oikein paljon hyvää energiaa antava annos jo värienkin puolesta, mutta myös paljon aineksia, jotka pitävät flunssaa loitolla eli hunajaa, inkivääriä ja kurkumaa!
Alkuperäinen ohje Glorian ruoka&viini -lehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti